Bezoekers

Voor iedereen wat wils, dus ook voor de gewone liefhebbers van houten boten.

Je hoeft geen bootbouwer te zijn om dit festival leuk te vinden; ook geen student bootbouw of anderszins professioneel hiermee bezig te zijn! Gewoon de aanblik van varend en oogstrelend hout zal menig ‘bootjesgek’ aanspreken. Toch?
Daarom nodigen wij iedereen met zo’n houten-bootjes-hart uit om langs te komen. Om te laten zien wat er nog steeds allemaal voor moois gemaakt wordt. Zowel op traditionele als moderne bouwtechnieken, zowel professioneel als amateuristisch. Kom kijken naar de start van de tiende botterwedstrijd op vrijdag. Bewonder de vijftien eigenbouw houten boten van 15 deelnemers aan de Amateur BootBouw Award. Kom zien wat leerlingen van het Hout & Meubilerings College in Amsterdam voor mooie boten bouwden voor hun examen.┬áLuister naar de presentaties over verschillende maritieme onderwerpen gedurende de middagen.

Naast dit festival heeft onze hoofdsponsor Willemsoord BV het weekend omgebouwd tot de Jutterhavendagen. Markt en oude ambachten, muziek en straattheater, food en drinks; kortom: een feestelijke drukte! Is het toeval dat er ook dit weekend Kermis is in Den Helder?

Kom genieten van de sfeer, de muziek, het eten. De restaurants op Willemsoord hebben een speciaal nautisch menu samengesteld.
Wellicht tot gauw!