Deelnemers op het Festival

Deelnemende bedrijven en instellingen

Vorige keer waren er de volgende bedrijven:
We hopen dit keer op meer deelnemende bedrijven om zo compleet mogelijk de houten bootbouw te kunnen laten zien, voelen en ervaren.

Naast alle mooie schepen en boten zijn er ook andere deelnemers die allemaal iets te doen hebben met onze doelgroep. Waaronder:

De Bootbouwer, Voor alles dat ik nodig heb aan tekeningen, materialen, boeken en gereedschap en meer, kan ik bij De Bootbouwer terecht. Mijn vaste adres voor de meest uiteenlopende bootbouwzaken.

 

 

 

 

 

Het Ambachtelijk BootBouw Centrum: ook wel ABC genoemd, biedt een jaaropleiding, cursussen, restauratie- en nieuwbouwprojecten. De praktijkgerichte en inspirerende cursussen van het Ambachtelijk Botenbouw Centrum zijn toegankelijk voor beginners tot gevorderden.
Het ABC komt niet alleen exposeren wat ze aanbieden maar dat OOK demonstreren; en dat doen ze zonder spandoeken: dus stomen en buigen, lamineren en een peddel opstarten, maar ook een kluiverboom te gaan maken.

 

 

 

 

 

 

Een prille start-up: Lijfhout. Als oud cursist bij bovenstaand ABC is hij zich aan het specialiseren in meubels met een link naar de houten bootbouw; ook interieurs van schepen staan op zijn ‘verlanglijstje”.
Hieronder zijn Stevenstoel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan: Zijlmans Maatwerk, een meubelmaker die ook het houten bootbouw virus heeft opgelopen. Momenteel zijn zij bezig met een zelfbouw boot pakket voor de sportieve watersporter. Zij nemen een prototype in aanbouw mee!

 

 

 

 

 

 

De Spiegel der Zeilvaart. HET tijdschrift dat erg goed bij dit festival past. Natuurlijk zijn zij van de partij! Niet alleen hun tijdschrift maar ook de talloze boeken over traditionele schepen staan hoog in hun vaandel en zijn natuurlijk TE KOOP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Traditionele Schepenbeurs. Niet alleen helpen de mensen van deze beurs erg goed bij het tot stand komen van dit festival; ook zijn zij de organisatoren van hun eigen beurs: Jaarlijks het 2e weekend van november hier op deze zelfde plek! Nu net weer geweest en er was weer een erg prettige sfeer.

 

 

 

 

De deCokerije. Dit is een bedrijf waar men zich lange tijd bezig houdt met het in ere houden van oude technieken en het leveren van ambachtelijke materialen. Tientallen olie en beitssoorten op klassieke wijze bereid, inclusief gereedschappen en materialen, is wat deCokerije aanbiedt. Neusje van de zalm van natuurlijke grondstoffen.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Bootbouwschool is een ruim 20 jarig school waar je in een korte tijd, een moderne of traditionele boot leert bouwen. Ook uitslaan kun je bij ons leren of holle mast, roeiriemen of andere boot onderdelen maken voor je boot. Het zeilmaken wordt doorgesluisd naar een andere leraar. Ook schrikt de Bootbouwschool niet van een privé-project of cursus op maat.
De Bootbouwschool is tevens organisator van dit festival en van de Amateur BootBouw Award op het festival.

 

 

 

 

 

Scholen aan Zee is een scholengemeenschap in Den Helder die van alle markten thuis is. Zij bouwen op het festival aan een St. Ayles Skiff. Dat is een 4 personen dubbelender roeisloep. Op initiatief van leraar Jurgen de Koning, wordt deze boot gebouwd om haar volgend jaar in te zetten bij roeitochten en wedstrijden, tot aan de ‘wereldkampioenschappen‘ aan toe!

 

 

 

 

 

 

Kroes Bootbouwers, wereldberoemd om hun overnaadse zeilboten. Ze liggen met een 9m Scyth in de haven. Met een beetje geluk liggen er nog een paar Kroesen.

 

 

 

 

 

 

L.J. Harri/Observator, boekhandelaar, navigatie middelen, kunst & Antiek … Van vele markten thuis.