Festival wordt gehouden 3-5 september 2021

Geen verloting maar Boot-Markt

Tenzij er nog snel iets aandient, is er dit jaar geen verloting van een bootje met opbrengst voor Sailcargo.org. Jammer maar t is niet anders.

Wat we wel willen proberen is het organiseren van een kleine Boot Jumble op de zaterdag; een maritieme markt met ‘bootzooi’ waar u en ik van af willen maar waar iemand anders nog iets mee kan op zijn bootje!
Ook wil ikzelf wat bouwtekeningen proberen te verkopen voor bovenstaand goede doel!

Wie heeft er nog zooi?

Meld je hiervoor op info@dutchwoodenboatfestival.nl.

Het Festival is terug!

 

Het eerste Dutch WoodenBoat Festival in Den Helder was in 2019. Vorig jaar was t Corona, maar misschien dat t dit jaar …….

Een tweede poging wordt gewaagd om weer tezamen met Willemsoord en Sikina een fijn maritiem festivalletje te bouwen.

Wanneer we mazzel hebben kunnen we er een jaarlijks gebeuren van maken. Dus kom naar t festival, je weet nooit of t de laatste keer is!

Waarom dit Festival

Omdat er nog niet eerder een HoutenBotenFestival in Nederland was georganiseerd, werd het wel eens tijd om dat te doen. Dat gebeurde in 2019!

Samen vieren bouwers en vaarders dan het feit dat er sinds de eerste boot, die natuurlijk van hout was, er nog steeds met veel plezier houten schepen gebouwd en gebruikt worden.

De oudste boot, ooit teruggevonden, de boot van Pesse, is ongeveer 10.000 jaar geleden gemaakt. En al die eeuwen daarna zijn er gelukkig nog steeds houten boot bouwers die daar hun vak van hebben gemaakt. Zowel traditioneel als modern; maar wel altijd van hout. Daarom willen wij alle houten boot bouwers- en liefhebbers dat weekend in t zonnetje zetten en hun ambacht en hun boten bewonderen!

Neem je boot mee! Doe de ABBA!

 

De eerste inschrijvingen zijn al binnen. Misschien dat we tippen aan de 2019 editie, nog niet alles is nog onzeker.

Ook de ABBA, willen we weer organiseren, ook daar komen er al weer aanmeldingen voor binnen. Hoe we dit allemaal gaan stallen moeten we nog zien want t mooie gebouw 66 van vorig jaar wordt verbouwd!

Veel hangt af van jullie bereidheid om je boot mee te nemen. Over land of over t water: gun je boot ook een uitje!

(meer…)