Over het DWBF 2024

datum: 5-7 juli 2022

entree: Gratis

locatie

Willemsoord,

1781AS Den Helder

Na erg goed ontvangen eerdere festivals wilden we opnieuw een eigen HoutenBoten Festival organiseren op 5-7 juli 2022 in Den Helder.

De vorige versies waren een warm bad; niet alleen voor de organisatie maar vooral voor de deelnemers en toeschouwers: een eigen festival voor Houten Schepen!

In 2024 doen we ‘t nog een keer en weer gelijk met de Jutterhavendagen. Diegenen die de vorige festival nog 'van niets wisten' en een beetje verrast waren: trek je stoute schoenen aan en KOM! Voel je vooral welkom!

Ook ons nieuwe Festival vindt weer plaats op Willemsoord in Den Helder.

Wat is het Dutch WoodenBoat Festival?

Het Dutch WoodenBoat Festival is voor het eerst gehouden in juli 2019 als Nederlandse festival voor Houten boten.

Dit festival is niet alleen een ode aan de eeuwenlange houten bootbouw traditie die een boost gaf aan onze economische ontwikkeling, maar ook aan de warme gevoelens die menig enthousiasteling krijgt bij de aanblik van ....Wat is er te doen?

Zien en 'beleven' van houten boten en alles dat daarmee verband houdt; ontmoeten van gelijkgezinde bouwers en vaarders, bewonderen van al dat moois op en uit het water; standhouders met diverse aan houten schepen gerelateerde producten; presentaties, sprekers onder het genot van eten en muziek.
Er is een ABBA, de Amateur BootBouw Award. Er wordt zelfs gewerkt aan een boot. De bootbouwscholen doen demonstraties.
We willen een tweede hands markt op zaterdag, modelbouwers in t weekend, jeugd activiteiten?

Ook zijn er naast dit festival de Jutterhavendagen op zaterdag en zondag: een leuke markt met o.a. oude ambachten, straattheater, muziek, horeca, een leuk initiatief van Willemsoord BV.
De vrijdag begint met de jaarlijkse Botterrace, in 2024 voor de 15e keer. Kijk op de site van Heldersebotters.nlHoe kan ik mij inschrijven?

Het is een low budget evenement maar deelnemers met een boot of bedrijven die een stand willen, moeten zich wel inschrijven door een mail te sturen naar bert.van.baar@kpnmail.nl.

Bezoekers hebben overal vrij toegang, langs de kades in de hallen, de werkplaatsen en eventueel kunnen zij de schepen bezoeken na goedkeuring van de eigenaar.