Over het DWBF 2020

datum: 3-5 juli 2020

entree: Gratis

locatie

Willemsoord gebouw 65,

1781AS Den Helder

Na een erg goed ontvangen eerste festival willen we opnieuw een eigen HoutenBoten Festival organiseren in 2020 in Den Helder.
De vorige versie was een warm bad; niet alleen voor de organisatie maar vooral voor menig deelnemer: eindelijk een eigen festival voor Houten Schepoen en bootjes.

In 2020 willen we er een klein schepje bovenop; iets meet slagroom op de taart; iets meer mooie boten. Diegenen die de vorige festival nog 'van niets wisten' en een beetje verrast waren: ga je stoute schoenen uitlopen en KOM! Je bent van harte welkom!

Ook ons tweede Festival vindt weer plaats op Willemsoord in Den Helder. U rijdt daar langs als u 'op weg bent' naar de boot naar Texel.
Ik hoop jullie daar weer te zien.

Wat is het Dutch WoodenBoat Festival?

Het Dutch WoodenBoat Festival is voor het eerst gehouden in juli 2019 als Nederlandse festival voor Houten boten.
Dit festival is een ode aan de eeuwenlange houten bootbouw traditie die een boost gaf aan de economische ontwikkeling van het gebied dat we nu Nederland noemen.Wat is er te doen?

Zien en 'beleven' van houten boten en alles dat daarmee verband houdt; ontmoeten van gelijkgezinde bouwers en vaarders, bewonderen van al dat moois op en uit het water; standhouders met diverse aan houten schepen gerelateerde producten; presentaties, sprekers samen met eten en muziek.
Er is een ABBA, de Amateur BootBouw Award. Er wordt zelfs gewerkt aan een boot. Een bootbouwschool doet demonstraties. We willen een tweede hands markt op zaterdag, modelbouwers in t weekend, jeugd activiteiten?
Ook zijn er naast dit festival ook de Jutterhavendagen top zaterdag en zondag: een leuke markt met o.a. oude ambachten, straattheater, muziek, horeca, een leuk initiatief van Willemsoord BV.
De vrijdag begint met de jaarlijkse Botterrace, dit jaar voor de 11e keer.Hoe kan ik mij inschrijven?

Het is een low budget evenement maar deelnemers met een boot of bedrijven die een stand willen, moeten zich wel inschrijven door een mail te sturen naar info@dutchwoodenboatfestival.nl.
Bezoekers hebben overal vrij toegang, langs de kades in de hal en de werkplaats en eventueel kunnen zij de schepen bezoeken wanneer de eigenaar dat goed vindt.