Over het DWBF 2022

datum: 2-3 juli 2022

entree: Gratis

locatie

Willemsoord,

1781AS Den Helder

Na een erg goed ontvangen eerste festival wilden we opnieuw een eigen HoutenBoten Festival organiseren op 2-3 juli 2022 in Den Helder.
We laten ons echter niet kisten, dus gaan we in 2022 dit wellicht met nog meer enthousiasme vieren!

De 2019 versie was een warm bad; niet alleen voor de organisatie maar vooral voor menig deelnemer: eindelijk een eigen festival voor Houten Schepen en bootjes.

In 2022 doen we ‘t iets rustiger aan; we persen t in 1 weekend, gelijk met de Jutterhavendagen. Diegenen die de vorige festival nog 'van niets wisten' en een beetje verrast waren: trek je stoute schoenen aan en KOM! Voel je vooral welkom!
En daarna OP naar Sail Den Helder 2023 met wie we nu al samenwerken!

Ook ons tweede Festival vindt weer plaats op Willemsoord in Den Helder. U rijdt daar langs als u 'op weg bent' naar de boot naar Texel.
Ik hoop jullie daar weer te zien.

Wat is het Dutch WoodenBoat Festival?

Het Dutch WoodenBoat Festival is voor het eerst gehouden in juli 2019 als Nederlandse festival voor Houten boten.
Dit festival is een ode aan de eeuwenlange houten bootbouw traditie die een boost gaf aan de economische ontwikkeling van het gebied dat we nu Nederland noemen.Wat is er te doen?

Zien en 'beleven' van houten boten en alles dat daarmee verband houdt; ontmoeten van gelijkgezinde bouwers en vaarders, bewonderen van al dat moois op en uit het water; standhouders met diverse aan houten schepen gerelateerde producten; presentaties, sprekers samen met eten en muziek.
Er is een ABBA, de Amateur BootBouw Award. Er wordt zelfs gewerkt aan een boot. Een bootbouwschool doet demonstraties. We willen een tweede hands markt op zaterdag, modelbouwers in t weekend, jeugd activiteiten?
Ook zijn er naast dit festival ook de Jutterhavendagen top zaterdag en zondag: een leuke markt met o.a. oude ambachten, straattheater, muziek, horeca, een leuk initiatief van Willemsoord BV.
De vrijdag begint met de jaarlijkse Botterrace, komend jaar voor de 13e keer.Hoe kan ik mij inschrijven?

Het is een low budget evenement maar deelnemers met een boot of bedrijven die een stand willen, moeten zich wel inschrijven door een mail te sturen naar info@dutchwoodenboatfestival.nl.
Bezoekers hebben overal vrij toegang, langs de kades in de hal en de werkplaats en eventueel kunnen zij de schepen bezoeken wanneer de eigenaar dat goed vindt.