Over DWBF

datum: 5-7 juli 2019

entree: Gratis

locatie

Willemsoord gebouw 65,

1781AS Den Helder

Mijn naam is Bert van Baar en run al vanaf 2003 De Bootbouwschool, een plek waar mensen hun vaak langgekoesterde droom in vervulling kunnen laten gaan: het leren bouwen van je eigen houten boot. Van 2 - 18 m lange vaartuigen zijn er door 'mijn' cursisten gebouwd. Er zullen er een aantal op het festival te bewonderen zijn.

Ook alweer acht jaar ben ik bezig met houten bootbouw op het Hout & Meubilerings College in Amsterdam. Een van de redenen voor dit festival: Dat HMC bestaat dit jaar 90 jaar en de bootbouw daarbinnen alweer 25 jaar.

Vandaar dat ik de stoute schoenen eens aantrek en probeer een houten boten festival te organiseren. Op kleinere schaal heb ik dat al eens een paar keer gedaan bij mijn werkplaats aan het Uitgeestermeer als Iain Oughtred Festival, een bijeenkomst van boten van de ontwerper Iain Oughtred.
Ook organiseer ik regelmatig de ABBA (Amateur BoatBuilding Award) in Nederland; naar idee van het door het Watercraft Magazine georganiseerde evenement aan de Thames!

Ons Festival vindt plaats op de oude Marine Werf Willemsoord in Den Helder. U rijdt daar langs als u 'op weg bent' naar de boot naar Texel.
Ik hoop jullie daar te zien.

Wat is het Dutch WoodenBoat Festival?

Het Dutch WoodenBoat Festival is het eerst Nederlandse festival voor Houten boten. In eerste instantie bedacht voor het 90 jaar verjaardagsfeestje van het Hout & Meubilerings College Amsterdam, de plek waar nu nog MBO-studenten bootbouwer kunnen worden. Op dat college bestaat de bootbouw ook precies 25 jaar.
In tweede instantie is dit festival een ode aan de eeuwenlange houten boten traditie die de bootbouw in het algemeen doorspekte.Wat is er te doen?

Zien en 'beleven' van houten boten en alles dat daarmee verband houdt zoals Netwerken, banenmarkt, workshops, sprekers en eten en muziek en misschien wel een ABBA of zelfs werken aan je boot. Zie het programmaHoe kan ik mij inschrijven?

Het is een low budget evenement maar deelnemers met een boot moeten zich wel inschrijven op onze Facebook pagina, of een mail sturen naar
info@dutchwoodenboatfestival.nl.
Bezoekers zonder boot kunnen overal vrij langs de kades en eventueel op de boten.