FAQ

Vervoer

Waar parkeer ik mijn auto/trailer? +

Op het terrein van Willemsoord is het gratis parkeren. Volg wel de aanwijzingen van de verkeersregelaars! Zij wijzen u de beste weg.
Er is ook een trailerhelling vlak voor Den Helder bij Fort Westoever waar je ook je trailer (op slot) achter kunt laten.
Kijk op https://trailerhelling.com

Wat doe ik met mijn trailer-boot? +

Je kunt je houten boot meenemen nadat je je hebt aangemeld en je deelname is goedgekeurd.
Kom je op tijd, bijvoorbeeld de dagen daarvoor, dan hebben we wel een helling waar je je boot te water kunt laten. Maar wacht dan niet te lang met aanmelden. Op zich is aanmelden gratis maar we willen weten hoeveel ruimte er (nog) is.

Toegankelijkheid

Waar meer ik mijn boot af? +

Je kunt je houten boot afmeren aan een kade nadat je je hebt aangemeld en je deelname is goedgekeurd. Je hebt een lijst gekregen met plattegrond om je te vertellen waar je plaats is gereserveerd.
Er is een havenmeester aangewezen, hij zal je op tijd vertellen waar en hoe!
In de laatste week wordt zijn telefoonnummer bekend gemaakt voor het openen van de voetgangers bruggetjes

Wat kost deelname? +

Voor bezoekers, met of zonder boot is het in principe gratis. Deelname is wel voor eigen risico! Dus misschien nog wel even je verzekering upgraden? Niet dat het gevaarlijk wordt. Alles gebeurd in min of meer besloten water.

Hoe vaar ik het makkelijkst van buiten naar Willemsoord? +

Naast de normale waterkaarten van het gebied staat er op de site van Port of Den Helder de laatste aanwijzingen voor de toegang langs sluizen en bruggen: https://www.portofdenhelder.eu/nl/bruggen-en-sluizen-1