Waarom dit Festival?

Gepubliceerd op: 18 juni 2018, 8:30

Omdat er nog niet eerder een HoutenBotenFestival in Nederland is georganiseerd, werd het wel eens tijd om dat te doen.
Samen vieren we dan het feit dat er sinds de eerste boot, die natuurlijk van hout was, er nog steeds met veel plezier houten schepen gebouwd en gebruikt worden. De oudste boot, ooit teruggevonden, de boot van Pesse, is ongeveer 10.000 jaar geleden gemaakt. En al die eeuwen daarna zijn er gelukkig nog steeds houten boot bouwers die daar hun vak van hebben gemaakt. Zowel traditioneel als modern; maar wel altijd van hout. Daarom willen wij alle houten boot bouwers- en liefhebbers dat weekend in t zonnetje zetten!

Ook willen we een podium bieden aan een nieuwe generatie bootbouwers bijvoorbeeld HMC-studenten bootbouw. Ook hun stagebedrijven, de bootbouwers, verdienen een plek; zonder hen was deze opleiding niet mogelijk geweest.
Het is dit jaar 25 jaar geleden dat deze afstudeerrichting aan het Hout & Meubilerings College Amsterdam werd opgezet. Zelf is dit College net 90 jaar geworden! Proficiat!
Deze studenten zijn het aanstormende talent die ook, liefst met hun boot, een plek op dit festival verdienen. Allen Welkom!

Volgend jaar in 2020 is het weer Sail Amsterdam en we wilden een Tri-Out organiseren ;-))

Dit bericht werd geplaatst door: WoodenBoatFestival