Persbericht

Gepubliceerd op: 23 juni 2022, 6:35

De Derde editie van De Jutterhavendagen en het HoutenBotenFestival op 5-7 juni 2024in Den Helder.

In het weekend van 6-7 juli vindt de tweede editie van De Jutterhavendagen en een dag eerder begint het (5-7 juli) het HoutenBotenFestival plaats op Willemsoord in Den Helder. Liefhebbers van houten schepen en maritiem erfgoed kunnen elkaar de hele dag ontmoeten, maar ook genieten van muziek, presentaties, eten en drinken en het bekijken van demonstraties. Het festival is gratis voor bezoekers en deelnemers met een houten schip.

Het festival is een initiatief van De Bootbouwschool en De gemeente Den Helder en wil hiermee het bouwen van en varen met houten schepen en de maritieme lucht boven Willemsoord in het zonnetje zetten.

In gesprekken met deelnemers kun je ontdekken wat een plezier het kan geven om je eigen houten boot te bouwen, te varen en onderhouden. Een hechte gemeenschap van houten boten liefhebbers laten hun trots aan het publiek zien en zullen je wellicht interesseren voor dezelfde hobby.

Activiteiten

De ambitie van dit maritieme gebeuren is om jaarlijks een weekend met varend hout te vullen in en om de oude marinehaven van Den Helder, met als doel mensen te interesseren voor het oude en nieuwe handwerk in de Hoten Bootbouw en alle ambachten die daar omheen draaien.

De Houten Bootbouw heeft al een geschiedenis van vele eeuwen die nu pas 150 jaar geleden is overgenomen, eerst door ijzer, toen door staal en de laatste 50 jaar vooral door polyester. Maar dat hout willen we vieren!

Deelnemen is gratis voor zowel bezoekers als deelnemers met een houten boot.

De aftrap van Het Festival vindt plaats op vrijdag 5 juli 2022 om 10.00 uur in De Stadshal op Willemsoord. Het festival duurt tot zondag 7 juli 18.00 uur.

Deelnemen met boot aanmelden op https://www.dutchwoodenboatfestival.nl

Dit bericht werd geplaatst door: Bert van Baar