Persbericht

Gepubliceerd op: 23 juni 2022, 6:35

De Tweeds editie van De Jutterhavendagen en het HoutenBotenFestival op 14 mei in Den Helder.

In dat weekend van 2-3 juli vindt de tweede editie van De Jutterhavendagen en het HoutenBotenFestival plaats op Willemsoord in Den Helder. Liefhebbers van houten schepen en maritiem erfgoed kunnen elkaar de hele dag ontmoeten, maar ook genieten van muziek, presentaties, eten en drinken en het bekijken van demonstraties. Het festival is gratis voor bezoekers en deelnemers met een houten schip.

Het festival is een initiatief van De gemeente Den Helder en De Bootbouwschool en wil het bouwen van en varen met houten schepen in het zonnetje zetten.

In gesprekken met deelnemers kunnje ontdekken wat een plezier het kan geven om je eigen houten boot te bouwen, te varen en onderhouden. Een hechte gemeenschap van houten boten liefhebbers laten hun trots aan het publiek zien en zullen je wellicht interesseren voor dezelfde hobby.

Dit wordt een jaarlijks terugkerend evenement met volgend jaar een heel speciale editie want dan gaan we samen met Sail Den Helder 2023.

Activiteiten

De ambitie van dit maritieme gebeuren is om jaarlijks een weekend met hout te vullen in en om de oude marinehaven van Den Helder, met als doel mensen te interesseren voor het oude en nieuwe handwerk in de Bootbouw en alle ambachten die daaromheen draaien.

De houten bootbouw heeft al een geschiedenis van ruim tien eeuwen die nu pas 150 jaar geleden is overgenomen in staal en de laatste 50 jaar vooral in polyester. Dat hout willen we vieren!

Deelnemen is gratis voor zowel bezoekers als deelnemers met een houten boot.

De aftrap van Het Festival vindt plaats op zaterdag 2 juli 2022 om 9.00 uur in De Stadshal op Willemsoord. Het festival duurt tot zondag 18.00 uur.

Deelnemen met boot aanmelden op https://www.dutchwoodenboatfestival.nl

Ook leuk: https://heldersebinnenstad.nl/jutterhavendagen-op-2-en-3-juli-2022/

Dit bericht werd geplaatst door: Bert van Baar